+47 69 28 60 00 og +47 993 53 069 opaulshu@online.no

   Som en selvstendig nasjon fikk Norge vår først konge i 1905, Kong Haakon. Han ble et nasjonalsymbol, en rakrygget monark som avviste å underkaste seg Nazityskland. Hva gjør en person stor og noe å se opp til?

   Kong Haakon var stor i nordmenns øyne.  Kong Olav var folkekongen, som en av oss. Også han en kjær og stor mann i våre øyne. Andre store mennesker som kan nevnes er: Christopher Columbus, Wolfgang Amadeus Mozart, Leonardo da Vinci, Abraham Lincoln, Martin Luther, Nelson Mandela og mange flere.

   Winston Churchill er regnet som en av de viktigste lederne i moderne tid. Churchill var en fremragende taler, og hadde en karriere som offiser, forfatter og politiker. Han var statsminister for England under 2 verdenskrig. Selv om England var underlegne, så stod de imot Nazityskland. Churchill var en stor mann.

   Men den største av de alle, er mannen hvor tiden brukes som målestokk. År 0, det handler om før og etter Kristus. Hva gjør en person stor?  Jo at de lever et liv med en hensikt.   Jesus kom av en grunn, for å frelse verden, deg og meg. Han levde det fult ut, skapte historie og døde for sin hensikt.

   Ditt liv har også en hensikt.  Finn den og lev det ut. Lev ditt liv med den hensikt Gud har skapt for deg. Om du er 10 år, 20, 50,70 eller 90 år … ditt liv har fortsatt en hensikt og en enorm verdi. Du kan leve med en hensikt nå. Du kan leve med storhet nå.

   Hvordan?

   Bak en kake til naboen som sliter. Inviter på middag han som alle i bygda «snakker om».   Arr. en bursdag til en som aldri har hatt noe bursdagsselskap. Ta kontakt med den som er «utenfor» på skolen. Det er dette som er hverdags-storhet. Inkluder i din vennekrets en som ikke har noen venner. Du behøver ikke å gjøre store ting, for å leve med en hensikt. Du skal bare være litt mindre selvopptatt, og vise litt mer nestekjærlighet. Du kan bety en stor forskjell ved enkle små handlinger. Det er dette som er storhet.

    

   Ole Paulshus

    

   Pin It on Pinterest

   Dele denne

   Del dette innlegget med dine venner!

   Shares