+47 69 28 60 00 og +47 993 53 069 opaulshu@online.no

   Church Donation concept, 3D rendering isolated on white background

   Regjeringen har foreslått å endre støtteordningen for trossamfunn, slik at staten kan spare nesten 100 mil kr hvert år fremover. Litt uflaks for meg som akkurat har blitt pastor og så for meg en lysende økonomisk fremtid. Så skal vi henge med ang konsumprisindekser og tarifflønn, må vi være kreative. Så, for å bedre menighetens økonomi, har jeg noen forslag.

   Menigheten har jo en god del produkter som er forholdsvis populære. Her ser pastoren et stort potensiale for fremtidige inntekter. Om staten svikter, kan vi med enkle grep omstille oss og gjøre oss mer attraktive for folk flest. Her er mine forslag til å bedre inntjeningen på menighetens produkter:

   Produkt nr.1 «frelse». Dette er jo menighetens hovedprodukt. Det «selges i bøtter og spann» og er veldig populært. Problemet er bare det at menigheten stort sett gir det bort gratis. Men som pastor syntes jeg det er urimelig at frelse skal være helt gratis. Vi tror også at det er noe av grunnen til at en del velger å ikke la seg frelse. Man kan jo få inntrykk at det er noe “billigdritt”, en uorginal kopi eller no juggel.

   Vi snakker jo her om “evig liv i en himmels tilstand”. Hallo… Det er jo for gæli at det skulle være helt gratis. Koster det litt, så tror vi folk får et litt annet inntrykk av produktet. Kvalitet koster, det vet vi alle. Jeg har da lagd en prisliste på div. produkter fra menigheten, og håper på god respons fra forbrukerne.

   Frelse . Standardpris kr 1000.-, Under 15 år, 500 kr, Over 75 år, kr 10.000.-  Er man gammel, forstår man at det går mot slutten og interessen og betalingsvilligheten øker. Dette er jo da markedsstyrt, økt forespørsel gir økt pris.

   Tilgivelse. Her har vi en del graderinger.

   Normal innbygger kr 1000.-. Innbygger med moderat forbruk av øl, røyk og banning kr 2000.-. Innbygger med kronisk overforbruk av drikkevarer, røyk og banning, samt ukentlig stjeling og lyving kr 5000.-. Reinspikka rasist, ikke voldelig kr 6.000.-. Reinspikka rasist, voldelig med hanekam kr 8.000.-. Utførte handlinger siste 30 døgn, demontering av annen manns tanngard, regelmessig opphold på glattcelle, ukentlig urinering på naboens bil og hund, samt ustanselig banning. Kr. 10.000.-

   Kirkekaffe med nattverd. Her har vi et helt nytt produkt som vi tror vil treffe markedet godt. Rød saft kr 10 (kun barn). Rødvin 12% 0,4 lit kr 90.-. Filtrert Rødsprit 0,4 lit kr 150.-  Dette produktet fåes kun til kirkekaffen på fredager fra kl 20-0200.

    Forbønn. Forbønn med salveolje 10ml, kr 1000.-  Forbønn med salveolje 1 liter  kr 5000.-

   Dåp barn kr 1000.- Dåp voksen, normal størrelse kr 2000.- Dåp voksen, stor og fet, kr 5000.-

   Så har vi noen tilbuds/pakke-priser for voksne som døper seg. Dåp voksen med tilgivelse og frelse, kr 3000.- . Dåp voksen med mye grums i fortiden. Trenger full pakke med tilgivelse, frelse, forbønn,1 lit olje, kirkekaffe og nattverd, kr 10.000.-

   Da får vi bare håpe at støtteordningen for trossamfunn ikke endres, slik at vi kan unngå å bruke denne prislisten. Da gjenstår det bare å ønske deg velkommen til menigheten.

   Ole Paulshus   Passe pastorisert.

   Pin It on Pinterest

   Dele denne

   Del dette innlegget med dine venner!

   Shares