+47 69 28 60 00 og +47 993 53 069 opaulshu@online.no

   Som “blogger” og pastor har jeg noen tanker rundt noen av de “produktene” menigheten leverer. Et av våre produkter er bryllup / giftemål. Dette produktet er jo meget populært. Når folk gifter seg, er menighet/ kirke et førstevalg for denne produktgruppen. Det er gledelig.

   Men dessverre har vi noen reklamasjoner på dette produktet. Noen mener at produktet har for dårlig kvalitet, og forringes for fort. Andre opplever funksjonsfeil og at produktet ikke lenger virker slik det var tenkt. Så kommer de til menigheten og mener de har en reklamasjons-sak.

   Andre mener også at dette handler om en garanti-sak. Produktet står ikke til forventingene og man ønsker innbytte og få et nytt produkt.

   Nå er det sånn at menigheten ikke tar noe i retur eller innbytte. Vi har heller ikke noe brukt stående på lager, selv om vi vet om enkelte som gjerne kunne tenke seg en byttehandel her. Men da får du i tilfelle et godt brukt produkt, om det skulle være av interesse. I min rolle som pastor, har jeg mange kontakter og bistår gjerne litt her.

   Vi har hatt noen som da ønsker å kjøre en garanti-sak mot menigheten, da de mener produktet hadde skjulte feil og mangler. Vi beklager jo dette på det sterkeste, og vi er enig i at det er livsløps-garanti på produktet. Men vi er kun leverandør. Når det gjelder garantiansvar ,så må du gå til produsenten. Om du mener det er produksjonsfeil på produktet, så må det synliggjøres ovenfor produsentene.

   Pastorn ser ikke bort ifra at det kan være andre årsaker til reklamasjonene, som brukerfeil og overbelastning. Det viser seg at mange ikke leser eller følger manualen/bruksanvisningen, og dermed påfører produktet unødvendig slitasje og elde.

   Det er også vesentlig å ha produktet inne til service, om man skal unngå skjærings. Man må være villig til å bruke en del penger, skal produktet funke godt over tid. Her er det dessverre mange som ikke følger opp, dermed slutter produktet å virke. En regelmessig skikkelig overhaling er viktig, da løsner det opp og ting går lett og ledig igjen.
   Man kan også bruke en del kjemikalier for å rette ut ujevnheter som kommer med årene. Er man villig til å bruke litt penger, kan man få en fin “facelift”, selv på et gammelt slitt produkt.

   Pastorn begynner å bli dritt lei enkelte som sluntrer unna serviceintervallene, og allikevel tror at produktet skal funke. Skal du ha et godt funksjonabelt produkt, må du invester tid og penger hele livet ut. Pastorn ønsker deg lykke til og hjertelig velkommen til menigheten .

   Ole Paulshus .

   Passe Pastorisert

    

   Pin It on Pinterest

   Dele denne

   Del dette innlegget med dine venner!

   Shares